Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  на Coca-Cola HBC (Кока-Кола

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  на Coca-Cola HBC (Кока-Кола
Коментари Харесай

Зелена светлина: Водка Finlandia и минерална вода Банкя ще имат един собственик

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)  на Coca-Cola HBC (Кока-Кола ХБК) да придобие марката водка Finlandia ( " Финландия " ) от Brown-Forman Finland.

Сделката възлиза на 220 милиона $, стана ясно по-рано тази година от публично на компанията.

В България Coca-Cola HBC е известна с марките си " Банкя ", безалкохолните питиета " Кока-Кола ", " Фанта ", " Cappy " и други.

Емблемаричната спиртна напитка е основана през 1970 година и е водеща марка водка в Централна и Източна Европа. Brown-Forman има напълно марката водка Finlandia от 2004 година Това включва водките Finlandia Classic, Finlandia Botanical Cucumber & Mint, Finlandia Botanical Wildberry & Rose, Finlandia Redberry, Finlandia Mango, Finlandia Coconut, Finlandia Lime, Finlandia Cranberry, Finlandia Blackcurrant, Finlandia Grapefruit, Finlandia Raspberry, Finlandia Nordic Berries и Finlandia 101.

Бутилиращата компания разясни, че придобиването ще се извърши посредством нейното напълно притежавано звено CC Beverages Holdings II BV. Очаква се договорката да бъде финализирана през втората половина на 2023 година
 Coca-Cola HBC осведоми Комисия за защита на конкуренцията, че купува марката водка Finlandia Обновена
Собственикът на " Банкя " заяви на Комисия за защита на конкуренцията, че купува водка Finlandia

Съобщение за идната договорка е постъпило в Комисия за защита на конкуренцията

" Свързани с дистрибуцията на Finlandia в продължение на 17 години на няколко пазара, ние сме разчувствани от тази неповторима и районно използвана опция, която ще подкрепи ускоряването на нашия местен бизнес на повече от нашите пазари ", разяснява Зоран Богданович, основен изпълнителен шеф на Кока-Кола ХБК.

Богданович добави, че допълващите се портфейли както на Coca-Cola HBC, по този начин и на Brown-Forman Финландия основават опция за създаване на артикули за необятна гама от питиета.

" Ние гледаме на това като на атрактивна инвестиция и естествена еволюция на нашата роля като един от дистрибуторските сътрудници на Finlandia, което в допълнение свидетелства за силата на нашето изпитано във времето и широкообхватно партньорство с Brown-Forman. Оценяваме доверието, което ни е оказано и чакаме да създадем повече стойност за нашите сътрудници и клиенти. "
 Coca-Cola HBC купува притежателя на водка Finlandia в договорка за 220 милиона $
Собственикът на " Банкя " купува производителя на водка Finlandia в договорка за $220 милиона

Очаква се договорката да бъде финализирана през втората половина на 2023 година

От друга страна, Anora, която е световен дестилатор, бутилиращ водка Finlandia, а също по този начин и дистрибутор на водката във Финландия, Швеция и Норвегия, сподели, че дълготрайното съдействие, което имаше с Brown-Forman, в този момент ще се трансферира на Coca-Cola HBC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР